Dne 18. listopadu 2019 byla spuštěna pilotní verze nového informačního portálu pro občany Svobodných Dvorů.

Hlavní struktura webu se skládá ze dvou zastřešujících tematických celků a to ŽIVOT ve Svobodných Dvorech a ROZVOJ Svobodných Dvorů rozdělených na pět podtémat. Tyto sekce budou v nebližších dnech postupně obsahově naplňovány, a to v závislosti na dostupných podkladech a časových možnostech autorů tohoto webu.

Snahou webu bude provést občana Svobodných Dvorů historií sídla v němž bydlí, seznámit jej s existující občanskou vybaveností (např. dětská hřiště) a společenským životem ve Svobodných Dvorech, a také jej motivovat k zapojení do komunitního života. Občan Svobodných Dvorů by měl být rovněž informován o plánovaných projektech týkajících se dopravy, životního prostředí, bydlení nebo jiných oblastí, které mohou ovlivnit kvalitu života zdejších obyvatel. Samozřejmostí je možnost zaslat podněty, kterými by se měla Komise místní samosprávy zabývat a účinně je předávat dále na magistrát a vedení statutárního města Hradec Králové, jehož je součástí.

V každém příspěvku se nabízí možnost jej okomentovat. V budoucnosti bude do webu implementováno diskuzní fórum. Stránky Svobodných Dvorů tak dostanou zcela komunitní charakter.

SPUŠTĚNÍ WEBU

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *